JUTTUJA VUODELTA 2018

21.06.2018

KOULULAISRYHMÄT VIERAILI MUSEOLLA
Viikolla 21 ja 22 tutustui museoon Elimäkeläiset koululaisryhmät.
Ryhmiä oli 6 ja yhteensä oppilaita kävi museolla tutustumassa 110.
Heille esiteltiin museon rakennuksia sekä kerrottiin rakennusten kuin esineistön historiaa.

SIIVOUSTALKOOT MUSEOLLA 25.5
Elimäen 9-luokkalaiset saapuivat aamusta museolle ja viettivät päivän museoalueella siivoten.Päivä kuuluin koulun "hyvänteon päivä" tapahtumaan
Pihapiiriä ja rakennuksia siistittiin talven jäljiltä tehokkaasti ja välillä pidettiin ruokatunti luonnonhelmassa.
Tapahtumasta on tullut jo perinne,sillä jo edellisenä vuotenakin koulu järjesti sanmanlaisen tapahtuman yhdessä kannatusyhdistyksen kanssa.Jatkoa on luvassa ensivuonna.

WANHANAJANMARKKINAT 13.6
Museon toimintakesä avattiin varsinaisesti 13.6 Wanhanaja markkinoiden merkeissä.
Museon pihapiiriin saapui markkinamyyjiä tuotteineen ,myynnissä oli mm. leivonnaisia ja käsitöitä.Markkinakahvit ja museokauden avajaispuurot oli tarjolla makasiinirakennuksessa.
Sää oli suosiollinen tapahtumalle.Tuttuja tavattiin ja kuulumiset vaihdettiin niinkuin markkinoilla kuuluukin.

KESÄILLAN VIETTO 6.7
Elimäen Nuorisoseuran järjestämä kesäillanvietto museon pihapiirissä.
Illan aikana kuultiin kaupungin kesämuusikoiden soittoa ja laulua. Tapahtmassa oli mm. tietovisaa ja keppihevoskisat sekä paljon muuta telemistä.Museo oli avoinna koko tapahtuman ajan ja rakennuksiin tutustuikin moni mukana ollut.

YHTEISLAULUILTA 8.8
Yhteislaulu-ilta kokosi teatterin katsomoon yli 30 laulajaa.
Anjalankkosken teatterilaiset lauloi ja laulatti tapahtumassa.
Musiikista vastasi "Iloiset pojat"
Ilta kului iloisesti laulaen kesäillassa.
Välillä nautittiin kahvista museon kannatusyhdistyksen tarjoilemana.

MAKASIINIRAKENNUS SAI UUDEN ELON
Kotiseutumuseon alueella sijaistevaa makasiinirakennusta on kannatusyhdistys kunnostanut vuoden 2018 aikana.Rakennukseen on tehty sähkötöitä sekä
käyttötarkoitus on varastosta muuttunut kahvila-kokous-ym. tapahtumatilaksi.
Talkoolaisten loppurutistus oli juuri ennen Kansanoopperan esitysten alkua,jotta
rakennus saatiin esitysten kanttiinitoiminnan yhdeksi kahvilapisteeksi.
Lopputulokseen oltiin tyytyväisiä ja myös asiakkaat ihastuivat paikkaan.

PERINNEPÄIVÄ 23.9
Museoalue tarjosi koko perheelle tutustumista perinteisiin.
Tapahtumaan osllistujat saivat tietoa päreiden tekemisestä,
kuin viljojen kuivaamisesta ja riihestä.
Pajaan oli tullut oikea seppä tekemään oikeita sepän töitä.
Savusaunan ja tuvan maailmaan tutustuttiin sekä tuulimyllyn syövereihin.
Tuohitöihin tutustuttiin ja oman tuohisormuksen sai jokainen.
Päivän päätteeksi kuultiin VokkiMyyrien konsertti.

KANSANOOPPERA
Kesällä Jouni Sjöblomin säveltämä ja käsikirjoittama Aleksanteri II:n aikaan -kansanooppera sai kantaesityksensä Elimäen museonäyttämöllä  10.8.2018
Kansanoopperan esitykset vilkastutti museoaluetta.Jokaisen esityksen aikana museo oli
avoinna ja kansanoopperan yleisöllä oli mahdollisuus tutustua museon kiinteistöihin ennen esitystä tai väliajalla.Vanha makasiinirakennus toimi yhtenä väliaikakahvituksen pisteenä.

21.06.2018JUTTUJA VUODELTA 2018
31.05.2017TAPAHTUMA KOOSTE 2017