TAPAHTUMA KOOSTE 2017

31.05.2017

Helmikuu 2017

Helmikuun aikana museon pihapiiriin ilmestyi "työmaa".
Maata on sulatettu ja kaivettu ja sen jälkeen tehty pohjatöitä.
Kyse ei kumminkaan ole uuden rakennuksen rakentamisesta,vaan paikalle
tullaan siirtämään Kymenlaakson Sähkön vanha puumuuntamo.
Muuntamo siirretään Hämeenkoskelta.
Kymenlaakson Sähkö halusi säilyttää historiallisen puisen muuntamon ja
he olivat yhteydessä kannatusyhdistykseen ja neuvotteluiden ja sopimusten jälkeen päätöksenä oli,että vanha muuntamo saa uuden paikan Elimäen kotiseutumuseon pihapiiristä.
Pian päätöksen jälkeen siirtoon liittyvät konkreettiset työt pantiin käyntiin
Kymenlaakson Sähkön toimesta.

Maaliskuu 2017

Maaliskuun alussa puumuuntamo siirrettiin Hämeenkoskelta Elimäelle ja matka sujui hyvin.
Loistavasti onnistui myös muuntamon siirto paikalleen uudessa "pihapiirissä" museolla.

Muuntamo perillä

Se on siinä onnistuneesti

Muuntamo

TOUKOKUU

12.5 SIIVOUSTALKOOT

Lämmin kiitos kevättalkoisiin osallistuneille!
Pihat on haravoitu ja rakennukset imuroitu / lakaistu sekä matot laitettu lattialle,
nyt voi kesä tulla!

20.5 2017 ELIMÄEN KOTISEUTUMUSEON KESÄN AVAJAISET
                      ”Puumuuntamon uusi koti”

Hellesäässä vietettiin avajaiset, aluksi syötiin maukasta puuroa ja mustikkasoppaa sekä nautittiin kahvit. Yleisöä viihdytti Elsat ja Eemelit lauluilla ja soitoin. Lammin kotoinen tunnelma vallitsi koko museoalueella ja Suomen lippu juhlisti tilaisuutta salossa liehuen.
Tilaisuus jatkui puumuuntamon " uuden kodin " juhlalla.
Suunnittelupäällikkö Tuomo Hakkarainen, Kymenlaakson sähköverkko oy puhui
Elimäelle siirretyn puumuuntamon siirrosta ja Kirjailija ,muuntamoharrastaja Maarit Verronen
piti esitelmän Puutornimuuntamo- Sähkörakennelmien saimaannorppa - tietoa puumuuntamoista.
Lopuksi tutustumien puumuuntamoon ja tietysti muihin museoalueen rakennuksiin.
Tilaisuuteen osallistui lähes viisikymmentä henkilöä ja oli mukana avaamassa museon
kesän sekä juhlimassa uutta "tulokasta" museoalueelle.

KOULULAISTEN ”HYVÄNMIELEN PÄIVÄ”

Päivään osallistui 20 oppilasta Elimäen yläasteelta. Osa oppilaista olivat valinneet museo-alueen ”hyvän mielen päivä ” tekemisen kohteeksi.
He osallistuivat päivään innokkaina ja suorittivat museolla heille annetut tehtävät.
Tehtävät olivat alueen siistimisestä pöydän hiomiseen ja tavaroiden järjestelyyn.

30.5 2017 TOUKOJEN SIUNAUS KOTISEUTUMUSEOLLA

MTK Elimäki, Maatalousseura, Elimäen Seurakunta ja Eläkeliiton Elimäen yhdistys järjesti perinteisen toukojen siunaus tilaisuuden 30.5 Elimäen kotiseutumuseon pihapiirissä. Avauspuheen piti Eläkeliiton Elimäen yhdistyksen puheenjohtaja Esko Niemelä. Siunauksen toimitti kirkkoherra Kirsi Hämäläinen ja kylvön suoritti Elimäen Piika ja Renki. Heinänsiemen kylvettiin puumuuntamon ympärille. Tilaisuudessa puheenvuoron museon kannatusyhdistyksen puolesta piti puheenjohtaja, Maria Tigersted ja tilaisuuden loppusanat lausui MTK:n puheenjohtaja Tuulikki Pakkanen. Musiikista ja lauluista vastasi Elsat ja Eemelit. Lopuksi juotiin pullakahvit.
Paikalle oli saapunut yli 60 henkilöä ja sää suosi tapahtumaa ja tuomet olivat parhaassa kukassa.

14.6 2017 WANHAN-AJAN MARKKINAT

Viimevuoden tapaan pidettiin tänä vuonnakin museon pihapiirissä Wanhanajan-markkinat.
Markkinapaikalle oli saapunut mm. leivonnaisten, käsitöiden, korujen myyjät ja paljon muutakin.
Sää oli suosiollinen ja tapahtumassa kävi mukavasti väkeä. Niin kuin markkinatunnelmaan kuuluu tavattiin tuttuja, tehtiin ostoksia ja juotiin museon kannatusyhdistyksen markkinakahvilassa päiväkahvit.

6.7 2017 SUVEN JA RUNON ILTA

Suvi-ilta oli poutainen,mutta suvi-illaksi viielä ja tuulinen,kun kotiseutumuseon piha-alueelle kokoontui väki kuuntelemaan Eino Leino runoja. Ilan aluksi juotiin iltakahvit kera maukkaan kääretortun.
Korian runopiiri "Sanasolina" esitti yleisölle laajan ja monipuolisen kattauksen Eino Leinon
runotuotannosta.
Vaikka ilta oli kylmä,niin tilaisuus oli lämmin ja toi lämmön läsnäolijoille.

Minä avaan syömeni selälleen
                                            ja annan päivän paistaa,
                                            minä tahdon kylpea joka veen
                                            ja joka marjan maistaa. -Eino Leino-